Predvidevam, da imamo v naših hišah vsaj eno sobo, ki je malce “blažja”. Prostor, ki mu manjka osebnost in potrebuje nekaj življenja, ki ga lahko vbrizgamo v stene. Pripravili smo vam nekaj idej za dekoracijo vaših praznih sten ali “pustih” prostorov.

Stena z galerijo slik

Nad posteljo ponavadi ni dovolj prostora, vendar če ga imate, lahko pomislite, kako bi bila videti vaša spalnica s slikami z vaših pomembnih dogodkov (prvi zmenek, poroka, izlet z družino, druženje s prijatelji….).

Police

Tanka polica nad posteljo je lahko ena od prvih stvari, s katero “oblečete” prazno steno. Posteljna polica je eleganten način za dokončanje stene. Nanjo položite slike, kak kaktus, vazo, spominek z izletov…

Obloge

Zanimiv način, kako se da prazno steno spremeniti v kockasto podobo, ki jo lahko spet uporabite za zapolnitev s slikami, nalepkami… Definitivno daje prefinjen videz.

Izpostavljena opeka

Naslednja možnost dekoracije prazne stene je vsekakor način izpostavljene opeke. Videti je tako klasično in hkrati moderno. Obstajajo tudi nalepke s takšnim motivom, vendar je to potem povsem nekaj drugega.

Barva

Eden od najpreprostejših načinov za dodajanje osebnosti na stene je, da jih pobarvate. V vseh sodobnih predstavitvah domov pokažejo, da so prebarvane stene (ali vsaj del) vsekakor še vedno v modi.

Geometrijski vzorec

Če ste malo bolj ustvarjalni, lahko na steno narišete kak geometrijski vzorec oz. podobo, kot je ta primer na sliki. Omejitev je samo v vaši glavi.

Črna tabla

Morda ne ravno na zadnji steni za posteljo, ampak tabla je vedno videti odlično v kuhinjah, domačih pisarnah ali otroških sobah oz. igralnicah. Vzamete v roke kredo in narišete kaj podobnega kot tukaj. Ali pa preprosto zapišete kako opravilo, sestanek – beležka.

Stenske nalepke

Stenske nalepke so običajno otrokom prijaznejših modelov in podob. Geometrijske nalepke so odlične za zapolnitev “suhoparnega” prostora in idealna možnost, če se odločite za nekaj manj trajnega, kot so tapete.

Kateri predlog bi pa vi uporabili za zapolnitev vaše stene?

Avtor: M.J.