Mnogi imajo zares odlično razmerje s starši svojega partnerja. Veliko pa je tudi takih, ki se z njimi ne razumejo najbolje. Tašča in tast nam lahko velikokrat zmešata štrene. Četudi nam velikokrat priskočijo na pomoč, ko je to najbolj potrebno, jih lahko včasih preveč ponese z nenehnim popravljanjem ali pa njihovim načinom reševanja problemov. Dostikrat je zgodi, da starši enega ali drugega partnerja želijo preveč vplivati na potek vašega življenja ali pa vzgojo otrok. To seveda nikomur od nas ni po godu.
V izogib neprijetnim situacijam in zameram vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako vzdrževati zdrav odnos s svojo taščo in tastom.
tašča in tast
huffingtonpost.com/
Ne krivite partnerja, zaradi obnašanja vaše tašče ali tasta. Imejte v mislih, da je vaš partner že seznanjen z obnašanjem in reakcijami svojih staršev. Ni razloga, da bi partnerja postavljali v še bolj nelagoden položaj.
Ko vas razočarajo ali pa spravijo s tira, poskušajte umiriti situacijo. Z napihovanjem stvari ne boste dosegli nič produktivnega, le slabo voljo.  Besede, ki jih izgovorite ne morete povrniti, zato poskušajte biti previdni pri njihovi izbiri.
Ne pričakujte preveč. Imejte razumne želje ali pa zahteve. Vedite, da to niso vaši starši in se bodo lahko drugače odzvali, kot bi vi morda to pričakovali. Veliko skrbi si lahko prihranite enostavno tako, da nekatere stvari morda zamolčite.
Poskusite podeliti kakšno vlogo. Človek se vedno počuti bolje, ko ve da ga nekdo potrebuje ali, da je za nekaj nepogrešljiv. Ne odklonite prav vedno, ko se ponudijo, da bi pazili na vaš dom ali otroke. Odnos boste izboljšali tudi na ta način.
tašča in tast
garythomas.com
Premislite o tem, koliko časa je dobro preživeti s svojo taščo in tastom. Cel teden je morda lahko malo preveč, a konec tedna si le vzemite in jih obiščite. Vaši obiski, bodo medsebojni odnos zagotovo peljali v pozitivno smer.
Vzpostavite avtoriteto. Vaš otrok vas spremlja neprestano ob tem pa tudi stare starše, ki so na začetku veliko prisotni. Postavite meje in ne dovolite, da bi se le te prestopile. Ob vaših odločnih prijemih, se bodo morda naučili še kaj koristnega.
Verjamem, da so vse tašče in tasti dobronamerni. Pomembno je, da komuniciramo z njimi in ne sklepamo nekih stvari brez podlage. Velikokrat prehitro negativno odreagiramo na določene stvari in to lahko spremeni potek cele situacije.
Poiščite aktivnost, ki bo vključevala tudi vašo taščo in tasta in bo zabavna za vse. To, da jih boste želeli vključiti v neko aktivnost kjer bodo prisotni tudi vaši otroci bo za njih zelo dobra izkušnja. Vi pa se boste pokazali v zelo dobri luči.

 

V komentar zapišite kako se vi razumete s taščo in tastom…

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji