Ko nekoga prvič spoznaš, še posebno na romantičnem zmenku, hitro ugotoviš ali ti je všeč ali ne. Kako pa veš ali si ti všeč osebi nasproti tebe?
Tukaj razkrivamo 5 neverbalnih signalov, ki ti dajo vedeti, ali ste všeč osebi s katero ste v družbi.
 1. Obojestranski očesni stik:
  Ljudje gledajo tiste ljudi, ki so jim všeč in se izogibajo pogledu, v primeru neinteresa.  Povišane vrednosti oksitocina povečajo medsebojne očesne poglede in dajejo občutek dobrega počutja, ki povečuje medsebojno privlačnost. Oksitocin povečuje tudi krčenje zenice, ki kaže zanimanje. Širša zenica pomeni več atrakcije drug proti drugemu. Cleopatra slovi, kot najbolj mikavna ženska svojega časa, saj je svoje zenice razširila z atropinom, da bi bila videti bolj čutna. Obstaja pa tanka meja med očesnim stikom in strmenjem, kar je nevljudno. Lahko pa prikrijete strmenje tako, da ko premaknete glavo prekinete pogled. Če druga oseba ohranja stik z očmi, ste ji zagotovo všeč.

  očesni stik
  BankingTechnology.com
 2. Rahel dotik:
  Ljudje se radi dotikajo tistih, ki so jim všeč. V romantičnem odnosu se ženske rade na rahlo dotaknejo roke ali ramena sogovornika. Ta rahel dotik ni povabilo na spolnost, to samo pomeni, da si ji všeč. Moški izrazijo svojo naklonjenost drugim moškim po udarcu pesti, udarec s prsmi ali rahlo dregnejo drugo osebo v ramo z zaprto pestjo. Moški prav tako izrazijo svoje zanimanje za žensko, ko se ukvarjajo z igrivimi fizičnimi aktivnostmi. Še en znak z dotiki je lahko “čiščenje” ostankov hrane okoli ustnic ali stvari iz oblek. Pobiranje delcev z oblačil druge osebe ali poravnati kravato pomeni, da ste osebi všeč. Dotik je dober pokazatelj ali ste osebi všeč ali ne. Če se mimogrede dotaknete drugo osebo in se nenadoma ona potegne vstran, osebi niste všeč ali pa ni pripravljena za bolj intimen odnos.

  dotik
  ChalkHill.com
 3. Začetno nagibanje:
  Usmerjenost telesa je pomemben pokazatelj, da ste osebi, s katero se pogovarjate všeč. Ljudje se nagibajo k ljudem ki so jim všeč, in se distancirajo od ljudi, ki jih ne marajo. Aktivno nagibanje se povečuje, ko se povečuje tudi odnos. Na primer, če sta dve osebi, ki sedita drug poleg druge, bodo njune glave druga proti drugi. Nato se bodo njuna ramena obrnila druga proti drugi. Po tem se bo njun trup v celoti obrnil, da bosta obrnjena en proti drugemu. Na koncu se obe osebi nagibata ena proti drugi.

  nagibanje
  themanguide.com
 4. Zrcaljenje:
  Osebi, ki sta si všeč zrcalita telesno pozicijo in govorico. Zrcaljenje lahko pomaga vzpostaviti odnos ali prvi stik in se lahko uporablja tudi za preverjanje, ali ste osebi, s katero se pogovarjate všeč. To pošlje podzavestni signal osebi in ji s tem pokažete, da vam je všeč. Če se odzove ste osebi všeč. Ko nekoga srečaš zrcali njegov položaj telesa in nato malo kasneje spremeni svoj položaj telesa. Če druga oseba ni zrcalila vaše govorice v nekaj sekundah, ji verjetno niste všeč.

  zrcaljenje
  YourWeddingGuide.com
 5. Ovire:
  Osebe, ki sta si všeč, odstranita medsebojne ovire in osebi, ki si nista naklonjeni pogosto postavita predmete ali ovire vmes ali pred osebo, ki ji ni všeč. Ovire vključujejo osebne predmete, kot so torbica, časopisi, revije, skodelice, blazine, in podobni predmeti v okolici. Ovira ne pomeni nujno, da si osebi nista všeč, vendar pa vas obvešča, da odnos še ni bil vspostavljen. Skodelica ali kozarec se lahko uporablja za spremljanje naklonjenosti ali interesa: Če ima oseba skodelico ali kozarec med vama, predstavlja oviro ali signalizacijo, da odnos še ni bil vspostavljen. Ko se pogovor nadaljuje, spremljajte, kadar oseba postavi svojo skodelico ali kozarec na stran. Če ga postavi na eno ali drugo stran, tako da odstrani oviro med vama, ste ji verjetno všeč.

  ovire
  NiagaraFalls.com
Gledanje neverbalnega vedenja vam omogoča, da spremljate napredek v procesu izgradnje odnosa ali prvega stika in vam omogoča, da veste ali ste osebi všeč. Neverbalna komunikacija tudi pripravi osebo, ki vam je všeč, da komunicira z vami, ki vam daje priložnost, da razvijeta odnos pod ugodnimi pogoji.
V komentar zapišite ali prepoznate katerega od znakov, ko ste želeli vspostaviti dober stik z nekom?

 

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji