Pomladni čas je idealen, da uredite svoj balkon. Tako boste radi uživali v sladkih poletnih jutrih ob skodelici tople kave ali se sproščali v toplih večerih ob kozarcu vina. Naj vaš balkon postane poseben kraj, na katerem boste radi izkoristili prihajajoče tople dni.

Tukaj najdete 5 preprostih idej za obnovo vašega balkona:

1. Pospravite in očistite balkon

Prehitite spomladansko čiščenje in pospravite svoj balkon. Naj bo vaš balkon najprej popolnoma prazen. Vse rastline, korita in pohištvo prestavite na drugo mesto, da temeljito očistite balkon. To je ena najboljših idej za prenovo balkona.

2. Preuredite balkon

Ko je balkon popolnoma čist in suh, odnesite stvari nazaj na balkon. Vendar tokrat poskušajte stvari organizirati drugače. Lanterne obesite drugam, zamenjajte mesta dodatkov, stole postavite drugače. Tako bo balkon deloval bolj osvežujoče in novo. Gre za eno najlažjih idej za obnovo balkona.

3. Kupite nekaj novega

Vaš balkon je lep in čist in vse ste uredili drugače. Zdaj je čas, da obiščete vrtno trgovino in nakupite nekaj novih stvari. Želite rastline, ki jih nikoli niste imeli, ali dodatke, skulpture, unikatna korita? Kupite ali pa jih naredite sami.

Drug zabaven način za popestritev balkonske dekoracije je obisk bolšjega sejma. Rabljene stvari je mogoče obnoviti in reciklirati, kar je tudi stroškovno lažje. To je zagotovo najboljša ideja za obnovo balkona.

4. Naj bo vaš balkon videti večji

Želite, da je vaš balkon videti večji? Ne, ni vam potrebno rušiti sten. Upoštevajte le nekaj nasvetov. Poskrbite, da bodo stene pobarvane s svetlo barvo, da bo balkon videti bolj prostoren.

Prav tako prihranite prostor na tleh tako, da rastline gojite navpično. Za ta namen so odlični viseči sadilniki in ograje. Če je mogoče, namestite na eno steno veliko ogledalo, da ustvarite iluzijo prostora.

5. Naj vaš balkon govori namesto vas

Če je vaš balkon edini zunanji prostor, ki ga imate, ga naredite posebnega. Naj govori namesto vas. Oblikujte ga tako, kot si želite.

Lahko ga spremenite v pravi balkonski vrt:

  • Japonski balkonski vrt, če želite mir in tišino.
  • Balkonski vrt s sodobnimi rastlinami, če ste preveč zaposleni in nimate časa za vzdrževanje.
  • Balkonski cvetlični vrt, če imate radi barve.
  • Balkonski tropski vrt za ljubitelje tropskih rastlin.
  • Balkonski zeliščni vrt za gojenje vaših najljubših zelišč.
  • Balkonski zelenjavni vrt, če želite pridelati svojo hrano.

 

Avtor: M.B.

Vir: balconygardenweb.com

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji