Ko slišimo za “baby puder” ali otroški puder, najprej asociiramo na dojenčkove ritke, ki jih je potrebno zaščititi pred vnetjem. Čes ste do danes mislili, da se uporablja samo za to, potem ne veste kaj zamujate. Ste kdaj pomislili, da bi enak puder uporabili tudi zase ali pa v gospodinjske namene? Odkrijte za kaj je vse uporaben “baby puder”.
 1. Pri odstranjevanju mastnih madežev iz  oblačil:
  Maščobo na oblačilu najprej dobro popivnamo z papirnato brisačo in na mastno mesto posujemo puder. Pustimo, da vase vsrka čimveč maščobe. Puder previdno odstranimo in perilo  po normalnem postopku operemo.
 2. Pri reševanju zavozlanih kosov nakita:
  Poznate situacijo, ko se ti mudi in ti manjka le še kos nakita, ta pa je zapleten v gromozanski vozelj? Naj bo dragocena zlatnina ali tebi ljub cenen kič, ko se stvari zapletejo v vozel, lahko traja celo večnost, preden brez poškod odrešiš vse te ogrlice. Lažje bo, če jih posuješ z otroškim pudrom, ki bo zrahljal zapletene vozle.

  vir: cosmopollitan
 3. Pri odstranjevanju smradu iz obutve:
  V notranjost obutve natrosite otroški puder in ga tam pustite čez noč. Naslednji dan puder odstranite, obutev obrišite in o smradu ne bo ne duha ne sluha.
 4. Pri čiščenju domačih ljubljenčkov:
  Otroški puder lahko uporabljamo kot suh šampon pri mastih laseh ali če se vaš ljubljenček ne mara kopati. Kako? Previdno ga potrosimo z pudrom in ga  dobro skrtačimo. Tako bo brez velikih stresov spet čist, ne da bi ga morali kopati. Odličen je tudi kot nevtralizator ljubljenčkovega ležišča.

  otroški puder
  vir: Asia Expat Guides
 5. Pri osvežitvi rjuhe:
  Da bo rjuha zjutraj dišala, vi pa boste veliko bolje spali. Tisti, ki se veliko potite, imate zjutraj verjetno vlažno tudi rjuho. Da vam je ni potrebno menjavati vsak dan, lahko po njej potrosite malo otroškega pudra. Prah bo dobro vpil znoj z vašega telesa.
 6. Za osvežitev vaše usnjene jakne:
  Si želite, da je vaša najljubša usnjena jakna spet videti kot nova? Po njej potrosi malo suhega pudra in jo zdrgni z mehko krpo iz mikrovlaken. Rezultat vas bo pustil brez besed.
 7. Za uporabo namesto dezodoranta:
  Puder bo vpil znoj, ko ga boste nanesli pod pazduhe in osvežil ter vas rešil neprijetnega vonja.

  otroški puder
  vir: Shutterstock
 8. Pri depilaciji:
  Ker je dober za nežne ritke, bo čudežno pomagal na notranji stegen, kjer se zaradi trenja stegen koža uname (zlasti poleti). Iz istega razloga je otroški puder odličen tudi za nego kože po depilaciji. Seveda ga lahko uporabljajo tudi moški po britju.
 9. Pri ohranjevanju starih knjig:
  Pri starih knjigah se zaradi vlage nabira plesen. Da bi to preprečili, lahko knjige previdno potrosimo z malo pudra. Ta bo vpil vlago in tako preprečil nastajanje plesni.
 10. Za podaljšanje trepalnic:
  Dolge trepalnice izgledajo prav zapeljivo, a narava ni bila enako radodarna za vse. Tiste, ki bi si jih rade naravno navidezno podaljšale, lahko uporabite tudi otroški puder. Trepalnice si na rahlo namažite z maskaro. Palčko za ušesa rahlo navlažite, jo namočite v otroški puder ter prah nanesite na trepalnice. Trepalnice še enkrat namažite z maskaro. Rezultat bo zapeljiv pogled.

  otroški puder
  vir: Life and Experiences
 11. Pri odganjanju mravelj:
  Najbolj nadležno je če imate probleme z mravljami. Mesto, kjer mravlje vdirajo v vaš dom, potrosite z otroškim pudrom. Ker jih vonj pudra moti, bodo pot rajši ubrale drugam.
 12. Pri odišavljanju vašega doma:
  Otroškemu pudru dodate nekaj kapljic eteričnega olja, z vonjem po vaši izbiri. Mešanico obojega porazdelite po lepih posodicah in jih postavite po stanovanju. Vaš dom bo svež in dišeč.

  otroški puder
  vir: www.smooth.com.au
Torej, otroški puder je veliko več, kot samo prah za nego otroških ritk. Mogoče boste tudi sami odkrili, za kaj vse je uporaben.
Delite med prijatelje in v komentarju zapišite kaj boste zagotovo sprobali.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji